گل رز به صورت بوته ای و درخچه ای با برگ های متناوب و مرکب پنج برگچه ای واغلب خاردار گل آذین آن به صورت منفرد و خوشه ای است و میوه آن میوه ای کاذب به نام هیپ (hip ) می باشد. رز جز گیاهان برگ ریز بوده به جز گونه Rosa blanksia که پایا می باشد. این گل همه جا زی بوده ولی بیشتر در مناطق معتدله رشد می کند. این گل در صنایع عطر سازی ( گونه ی Bourbon ) و به عنوان فضای سبز زینتی استفاده می شود.
طبقه بندی رزها
۱٫ رز وحشی : که گلی کم پر می باشد و گلدهی آن اوایل تابستان است.
۲٫ رز قدیمی: این رزها مشتق شده از رزهای وحشی بوده و در اثر دورگ گیری به وجود می آید و از معروفترین آنها رز چینی و دمشقی و سفید می باشد
۳٫ رز جدید: چنین گونه ای چند بار گلدهی می کند و معروف ترین آنها رز خزنده، رز پا کوتاه، رز مینیاتوری، رز بالا رونده می باشد.
کشت گل رز
گل رز در خاک های آلی و هوموس دار و در زمین های آفتابگیر کشت می گردد. گل های رز نمی توانند در خاک هایی که در آن ارقام مختلف رز کاشته شده است پی در پی رشد کنند یکی از تکنیک هایی که برای تسریع در رشدشان بکار می رود این است که پیوندک رز مورد نظر را روی پایه ی رزها وحشی پیوند می زنند، در این حالت از محل پایه در زیر شاخه ی گل شاخه هایی به نام پاجوش تولید می شود که باید پاجوش ها را از محل اتصال به ساقه برای رشد سریع تر حذف گردند. گل های رزبه کود دهی ز یاد نیاز دارند که با کود حیوانی، کود شیمیایی، یا محلول پاش های کودی تغذیه می شوند.در زمستان به گل ها کود داده نمی شود، رزها رزها کمبود آب خود را به صورت کوچک شدن گل هایشان بروز می دهند و برای جلوگیری از کمبود آب در رزها توصیه می شود که به بستر کشت آنها مالچ اضافه شود به این دلیل که مالچ سبب کاهش علف های هرز و از دست رفتن رطوبت آنها توسط تبخیر می شود زمان پاشیدن مالچ اوایل بهار می باشد.
منبع http://www.sib2.ir/