خانه / اخبار و اطلاعیه / استویا جایگزین شکر!
استویا جایگزین شکر!

استویا جایگزین شکر!

بصورت متناوب بر روی ساقه قرار گرفته و گلهای کوچک سفید با قسمت میانی بنفش کمرنگ است.

این گیاه به نامهای سبزی شیرین , برگ شیرین , گیاه عسلی و برگ عسلی معروف است . شیرینی آن مانند گیاه شیرین بیان و البته کمی بیشتر از آن است و بعلت شیرین بودن , بعنوان یک شیرین کننده قوی استفاده می شود.

استویا بومی پاراگوئه و برزیل است اما میتوان آن را در جاهای مختلف ایران , در باغچه , بالکن آپارتمان , باغ و مزارع کشت نمود. شیرینی آن در برگهای آن است و ۳۰ بار شیرین تر از گیاه چغندر قند و نیشکر می باشد. شیرینی عصاره استویا که از تصفیه آن بدست می آید ۳۰۰ بار شیرین تر از شکر می باشد و البته کالری آن بسیار ناچیز است. به طور مثال اگر شکر ۳۰۰ کالری داشته باشد , این گیاه فقط یک کالری دارد.

شکر

ماده کریستال سفید رنگی که ما آنرا بنام شکر می شناسیم , یک ماده مصنوعی فرآیند شده است. چغند قند و نیشکر را تصفیه کرده و بعد از جداسازی تمام املاح و ویتامین های مفید آن , به ساکارز خالص تبدیل می شود که غیر از انرژی زایی اندک , هیچ فایده ای برای بدن ندارد و اعتیاد آور است. شکر عامل اصلی پوسیدگی دندان ها , افزایش قند خون , بالارفتن فشار خون , بیماری قلبی , پیری زودرس و افسردگی ست. تعادل هورمونها را بهم می زند , باعث خستگی زودرس , افزایش وزن و ایجاد ترس و اضطراب در خانم ها می شود.

استویا

  • قند خون را بالا نمیبرد.
  • خاصیت هضم کنندگی دارد.
  • ضد جرم دندان است و باعث پوسیدگی دندان نمی گردد.
  • پودر استویا از عصاره گیاه استویا و تصفیه آن بدست می آید.
  • این گیاه مقاوم به حرارت است و در جریان تصفیه , مواد مفید آن از بین نمی رود.
  • این گیاه حاوی آهن , کروم , منیزیم , ریبوفلاوین , سدیم , پتاسیم , ویتامین B است.
  • مانند شیرین کننده های شیمیایی ( آسپارتام , ساخارین ) اثر مضر جانبی برای مصرف کننده ندارد.
  • بخاطر مقاومت در برابر حرارت و گرما , میتوان از آن در صنعت شیرینی پزی استفاده کرد. چون برخلاف شکر , در برابر حرارت مستقیم , سوخته و قهوه ای نشده و ماهیت مواد آن نیز تغییر نمی کند.

از اینرو , مصرف آن به افراد دیابتی , فشار خون بالا , در حال رژیم لاغری و کسانی که نمی خواهند به بیماریهای مختلف از جمله پوکی استخوان , پیری زودرس و افسردگی مبتلا شوند , توصیه می شود.

موارد مصرف

از استویا در فرآورده های قندی , شیرینی , شکلات , بیسکوئیت , گز , نوشابه های گازدار , سس ها , مربا , آدامس … استفاده می شود.

این گیاه مورد تایید سازمان جهانی سلامت بوده و بعنوان یک محصول رژمی مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است.

3s6j_stevia-rebaudiana-total

درباره سید امین خسروی

من سید امین خسروی دانش آموخته مهندسی آبخیزداری از دانشگاه ارومیه هستم و این تارنما رو جهت فراهم آوردن مرجعی برای دانشجویان رشته های منابع طبیعی و محیط زیست و کشاورزی با تاکید بر رشته های مرتع و آبخیزداری و جنگلداری برپاکردم. خوشحال میشم با ارائه نظراتتون و لینک ادرس ما در وبلاگ وسایتتون و ارسال پاورپوینت و تحقیقات کلاسیتون به ایمیل ما ،مارو در هر چه بهتر شدن سایت یاری کنید. ادرس ایمیل سایت: aminkhosravi1471@gmail.com

پاسخ بدهید

ایمیلتان منتشر نمیشودفیلدهای الزامی علامت دار شده اند *

*

کد امنیتی مقابل را وارد نمایید * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

رفتن به بالا