نام فارسی: انار شیطان
نام انگلیسی: Teak Desert
نام علمی: Tecomella undulata
درخت یا درختچه ای کوچک از تیره پیچ اناریان Bignoniaceae یکی از زیباترین درختان گلدهنده دنیا و بومی هندوستان است. این درخت ویژه مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیر بسیار مقاوم به خشکی, یخ زدگی و اتش سوزی است.پوست درخت خواص دارویی دارد و برگهای ان خوراک دام است.
چوب محکم و بادوام انار شیطان برای ساخت وسایل چوبی و منبت کاری کاربرد دارد و بذرهای آن برای درمان جراحت و ورمهای چرکی استفاده می شود. این گونه که گسترش طبیعی آن محدود به شمالغرب هند، پاکستان، شرق افغانستان، جنوب ایران و شبه جزیره عربستان می باشد عمدتاً به منظور جنگلکاری، بیابانزدایی و احداث فضای سبز پهنه های خشک استفاده می شود.
این درخت از گونههای مهم و کمیاب مناطق بیابانی و خشک در جنوب ایران میباشد که در استان سیستان وبلوچستان به صورت تودههای کوچک نسبتاً خالص پراکنش دارد ولی متاسفانه رویشگاههای آن تحت تأثیر عوامل مختلف در دست تخریب است و ممکن است در چند سال آینده این درخت زیبا را در جنوب نداشته باشیم. این گونه کمیاب به صورت پراکنده درچند نقطه از دهستان ساربوک(شهرستان نیکشهر) و بخش فنوج دیده می شود.همان طور که بیان نمودم به شکل بسیار اندک و منظم در یک نقظه کاشته شده اند .این که چه کسانی یا کسی آنها را کاشته است جای سوال است ولی نکتۀ حایز اهمیت در مورد این درخت، سختی ازدیاد آن است که نسل آن را در معرض خطر انقراض قرار داده است. تا جای که بنده دریادم هست تعداداین درختان بیشترنشده است.